2014. november 20. csütörtök
Facebook Adó 1%
 • Sára

  Sára

  1982. évi születésű kanca ...

 • Csoki

  Csoki

  2010. évi születésű angol telivér kanca ...

 • Duncan

  Duncan

  1994. évi születésű quarter horse, herélt ...

 • Vénusz

  Vénusz

  1993. évi születésű kanca ...

 • Well

  Well

  1993.évi születésű herélt ...

 • Bogyó

  Bogyó

  2001. évi születésű kanca ...

 • Szilaj

  Szilaj

  2009. évi születésű herélt. ...

 • Rizikó

  Rizikó

  14 éves kanca ...

 • Recorder Rózi

  Recorder Rózi

  5 éves kanca ...

 • Pitypang

  Pitypang

  8 éves shetlandi póni kanca ...

 • Pipacs

  Pipacs

  7 éves shetlandi póni kanca ...

 • Csuti

  Csuti

  2002. évi születésű kanca ...

 • Csillag

  Csillag

  19 éves kanca ...

 • Büszke

  Büszke

  20 éves herélt ...

 • Boglárka

  Boglárka

  2001-es születésű haflingi kanca ...

Hírek

Elindult új otthona felé az első a bakonyoszlopi hetek közül

szilaj_elindul1

Szilaj elindult…. Eljött a nap, és kigördült állatotthonunk kapuján a lószállító az első örökbefogadott lovunkkal, a bakonyoszlopi hetes csapatból, név szerint Szilajjal. Fájószívvel és reményekkel telve néztem a távolodó lószállító után, gondolatok kavarogtak bennem, mely minden örökbe adott lovamnál előjön, vajon jó választás volt e a kiválasztott ember, kinek kezébe adtam a további sorsát, az egykor oly megviselt, bántalmazott lónak, ... Tovább »

Pintér Tibor és kisfia látogattak el állatotthonunkba

pinter_tibor_latogatasa

Tibor és kisfia, Máté Őrbottyánban járt a Bottyán Equus Alapítványnál. Tibor azt tanácsolta Máténak, hogy azt a lovat fogadja jelképesen örökbe, aki majd a legelőn kiválasztja. A kis lovacska rögtön beleszeretett Mátéba. Nagyon aranyosak voltak együtt, ahogy jöttek-mentek a legelőn. Máté jelképesen örökbefogadott kis pacijának a neve: “Baileys” Tovább »

Szilaj fényképei az őszi legelőtakarításról

oszi_legelotakaritas_011

Kedves Barátaink! Bár az idei november egészen ragyogó időjárással köszöntött bennünket, a mai ködös nap arra az elhatározásra késztetett engem, hogy nem várok tovább hanem megörvendeztetlek benneteket néhány hangulatos őszi fényképpel amelyet október 11-én, az idei őszi legelőtakarításon készítettem a számotokra.:-) Mert én bizony ott kukucskáltam a dombtetőn és figyeltem a szorgoskodó embereket akiknek munkáját az egész Bottyán ménes nevében ... Tovább »

Örökbeadási felhívás!

csibesz_es_marvany_figyelnek2

Végre eljött a nagy nap, és útjukra indíthatjuk a Bakonyoszlopról mentett lovakat! Csibész, Vadóc, Márvány, Tony, Álmos, Folti és Szilaj II új otthont keres! Tovább »

Látogatók a közelgő Állatok világnapja alkalmából

latogatok_allatok_vilagnapja3

Az elmúlt napokban egyre csak adják át egymásnak a kilincset a különböző óvodákból, iskolákból hozzánk érkező gyerekcsoportok. Nos a nagy jövés menésnek az oka a közelgő állatok világnapja, no meg a csodálatos hely itt a Bottyán Equus Állatotthonban. Korosztálytól függően elbeszélgetünk a gyerekekkel a felelősségteljes állattartásról, és bemutatjuk nekik az alapítványban élő állatokat egy egy szomorú sorsot elmesélve. Erről jut ... Tovább »

Örökbefogadták Laci lovunkat!

laci_orokbefogadojaval

Talán hozzánk kerülésének történetére még emlékeztek. Ő volt, aki Veresegyházon összeesett a lovaskocsi előtt 2 éve. Az eltelt évek alatt szépen összeszedte magát, ember centrikus, kedves, kezelhető pacivá vált. Hiszek benne, hogy választásunk örökbefogadójával kapcsolatban a legjobb volt, hiszen gyermekkori önmagamat láttam ebben a nagylányban. Képeink a Facebook-on, kattints ide! Tovább »

Beharangozóóóó!!!

oszi_legelotakaritas

Kedves Barátaink, Támogatóink! Állatotthonunk október 11-én, szombaton ismét segítségetekben bízik és hív benneteket a már hagyományosnak számító őszi legelőtakarításra Őrbottyánba. Gyülekezés: de 10 h-tól az állatotthonban Várunk mindenkit, kicsiket, nagyokat, diákokat, akik szívesen vennének részt egy kellemes és hasznos programban. Tovább »

Szilaj szomorú augusztusi hírlevele

albatrosz

Gyászol a Bottyán ménes, mi is búcsúzunk Albatrosztól! Szárnyakat kaptam Ma hajnalban elindultam. Ne keressetek. Mire rátok köszönt a reggel, Én már messze leszek. Ezüst csillag homlokomon, Haza szállok szárnyaimon. Ne sírjatok, boldog vagyok. Vigyáznak rám az angyalok Kedves Barátaim! A nyári szabadságok ideje lejárt, s bekopogott az indián nyár nem éppen szép arcát mutatva. Mi, a Bottyán ménes tagjai ... Tovább »