2018. április 19. csütörtök

Kutyamentés a vihar után Gödöllőn – július 15-ki beszámoló

Ma reggel a Gödöllői Tűzoltóság egyik munkatársától érkező telefonhívással kezdődött nap: egy gödöllői lakos hívta őket, hogy kovácsoltvas kerítésére egy kis-közepes kutya van felakadva-felszúródva, segítsenek. A tűzoltók leszedték a bajba jutott kutyust és azonnal segítséget kerestek a számára, így jutottak el hozzánk. (Itt meg kell jegyeznünk, hogy a tűzoltók jó fejek. Nekünk kizárólag csak jó tapasztalataink vannak velük, bár minden hivatalos szerv ilyen lenne!).

A kutyust állatorvoshoz szállítottuk, ahol kiderult, hogy chipes, de sajnos a regisztració nem él, ez a gazda már rég továbbajándékozta. Rövid nyomozás után eljutottunk jelenlegi gazdájához, aki kora délután ment is a kutyusért a rendelőbe, akit addigra meg is műtöttek. Elmondta, hogy 2 hónapja már volt egy hasonló műtéte a kutyának, akkor is világgá ment és szintén egy kerítésre felszúródva találták meg. Cézár sajnos extrém módon retteg a vihartól, olyankor akár a csukott ablakon is kimegy a házból és világgá fut. Adtunk pár tanácsot a gazdinak, hogy érdemes lenne beszereznie egy szobakennelt a kutyának, és legalább akkor bezárni, ha előre lehet tudni, hogy vihar közeledik, hiszen ott legalább nem tud magában kárt tenni a kutya, illetve hogy konzultáljanak állatorvosukkal, hiszen szuper szerek vannak az ilyen pánikolós kutyák megnyugtatására. Ezt a kalandot most olcsón megúszta Cézár, kívánjuk neki, hogy gyorsan és fájdalommentesen gyógyuljon!

Ez is érdekelhet:

Kedves Állatbarátok!

Az őrbottyáni önkormányzattól kértek tőlünk segítséget nemrég.a facebook oldalunkon, hogy házszámozás közben két sovány ridgebacket …