2018. február 18. vasárnap

Gondolatok a Fiatal Szabadidomítók Közössége által június 18-án tartott Bottyán jótékonysági nyílt napról

Öt fiatal lovas és négylábú társaik. Öt különböző személyiség, életút, temperamentum. Mégis egy irányba haladnak, egy a céljuk. A lóval való minél harmonikusabb kapcsolat kialakítása, hogy lovas és ló között megszülethessen az egység, az összhang.

Az út nem könnyű, hiszen mint ahogy a gyümölcsöt sem a létra legfelső fokáról kezdjük szüretelni hanem oda fel kell jutnunk a legalsó fokról, így a lókiképzés is az első, apró de annál jelentősebb lépésekkel indul. Ahogy Petra nagyon helyesen mondta, itt minden lépés fontos!

Ezeknek az első mozdulatoknak, a lóval való ismerkedésnek, bizalmuk megnyerésének, a vezető szerep kialakításának példáit láthattuk különböző korú, múltú, és vérmérsékletű lovaink közreműködésével.

Akik a tavaly májusi bemutatón is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel azok már másodízben nyerhettek bizonyságot arról, hogy ha a lovakat a természetüknek megfelelő módon, „lónyelven” szólítjuk meg, akkor megértenek bennünket, válaszolnak és együttműködnek velünk.

Lovaink nem részesülnek semmiféle kiképzésben. Nálunk sem lovagoltatás, sem lókiképzés nincs. Annál nagyobb büszkeséggel töltött el bennünket, hogy lovaink milyen ügyesen reagáltak a jelekre, mennyire értették a testbeszédet.
Volt ugyan aki félénkségében lassabban, eleinte vonakodva, volt aki bölcs nyugalommal, de mindegyik készségesen követte lovasát, kellemes pillanatokat szerezve a nézőknek és remélhetőleg a szabadidomító lányoknak is.

Örömmel állítottunk össze egy kis montázst mindazoknak, akik szeretnék felidézni a múlt szombati bemutató egy – egy percét, és azoknak is akik személyesen nem voltak jelen.

A fényképalbumot további fényképekkel töltjük fel! Kukkantsatok be hozzánk néha!:-)
Jana és Bond, Merci és Bailey’s, Rita és Csuti, Petra és Sztálin, Zsuzsi és Blanche!

Köszönjük az élményt !

A fényképekért pedig köszönet Somogyvári Zsókának és Fehérvári Lászlónak.

Ez is érdekelhet:

BUÉK 2018

Kedves Támogatóink! Lassan elhagy bennünket ez az év is. Nem volt könnyű, de melyik év …