2018. január 21. vasárnap

Felhő és Gyuri mentése

Lómentés Fóton

Egy novemberi vasárnapon hatósági felkérésre mentettük ki sovány, elhanyagolt lovat,Felhőt és Gyurit egy olyan kert végi kalyibából, ami nem alkalmas állattartásra. A történet annál inkább elkeserítő, mert mint kiderült, a két állat a Fót szerte ismert és még ez év januárjában bekövetkezett halála után is köztiszteletben álló Andi József, ahogy a helybéliek nevezik, a „fóti betyár” tulajdonában voltak.

A mentés közben és azóta is sokszor feltettük magunknak a keserű kérdést, hogy vajon miért nem törődtek Andi József lovas barátai Felhővel és Gyurival, hiszen már csak a fóti betyár tisztelete is arra kötelezte volna őket, hogy ne hagyják őket olyan sorsra jutni aminek hatósági lefoglalás a vége.

Felhő (szürke) és Gyuri (pej) minden esetre most már biztonságban vannak és élvezik, hogy egész nap szénázhatnak tiszta környezetben ami őket és minden lovat megilletne

Túl vannak a vérvizsgálaton amelynek eredménye hála Istennek negatív, s így folytathatjuk rehabilitációjukat a szokásos menetrend szerint. Sajnos Felhő előrehaladott kehesség jeleit mutatja, így rá emiatt külön kezelés vár ! Sorsukról a hatóság később rendelkezik.

Ez is érdekelhet:

BUÉK 2018

Kedves Támogatóink! Lassan elhagy bennünket ez az év is. Nem volt könnyű, de melyik év …