2018. április 19. csütörtök

Batyu és Bukta gazdira várnak

Több, mint egy hónapja tűnt fel két sovány. ágrólszakadt kamasz kutya nem messze állatotthonunktól. Nagyjából egy helyen rostokoltak, de rettegtek az embertől. Mikor feltűntek, azonnal megpróbáltuk őket megfogni, de lélekszakadva menekültek az ember elől, szinte mint a vadállatok, úgy viselkedtek. Elkezdtük őket etetni, hogy hátha szépen lassan megszelídülnek és meg tudjuk őket fogni, még mielőtt valami autó gázolja őket halálra. Egyikőjük, a fekete kislány viszonylag hamar rájött, hogy nem akarjuk bántani, pár napon belül már hagyta magát simogatni, de a másik kislány szó szerint mintha az életéért menekült volna, úgy rohant el minden egyes alkalommal. hogy vissza sem nézett. Sokat tanakodtunk, de végül abban maradtunk, hogy a feketét sem fogjuk meg, hiszen azzal a fehérnek a halálos ítéletét írjuk alá, ha elvisszük mellőle testvérét, aki az egyetlen kapocs közte és az emberek közt. Más állatvédők is etették őket, így már nem néztek ki úgy, mint a négy lábon járó csontvázak. de megfogni ők sem tudták őket.

Pár napja változás történt, a fehér sem rohant el látótávolságon kívülre, hanem 40-50 méternyire megállt és figyelt. Ez a távolság még mindig lehetetlenné teszi a befogását, de mégis haladás, gondoltuk. Tegnapelőtt is így történt, a szokott időben vittem nekik a kaját, ilyenkor már várni szoktak. A fekete kutyus jött és bújt és cukizott, kicsit leültem mellé a szántásban. A fehér a szokott 40-50 méterről figyelt.

Aztán egyszer csak hangos sírásban tört ki, bár szemmel láthatóan nem volt semmi baja. Hangosan vonyított, aztán szinte habozás nélkül, lapos kúszásban, mindvégig szívet tépően sírva és nyüszítve az ölembe mászott. Úgy éreztem, hogy a szívem megszakad, annyira látszott, hogy ő most mindent, de mindent egyetlen lapra tett fel.

Aztán ő abbahagyta a sírást, én meg folytattam, annyira megható volt a jelenet. Simán hagyta magát megfogni mindkettő és a kocsiban azonnal mély álomba zuhantak. Jelenleg az állatotthonba várják új gazdájukat, ugyanis nagy meglepetésre jelzett a chipleolvasó, a chip regisztrált is volt

A két kutya állítólag 2 hónapja megszökött, de gazdájuknak már van új kutyája, így nem tart rájuk igényt.

No comment.

Mindenesetre Batyu és Bukta már belakták lakosztályukat, szépen kerekednek, hamarosan átesnek az ivartalanításon és a 20/383-9814-es számon várják a gazdijelöltek hívását.

Ez is érdekelhet:

Kedves Állatbarátok!

Az őrbottyáni önkormányzattól kértek tőlünk segítséget nemrég.a facebook oldalunkon, hogy házszámozás közben két sovány ridgebacket …